Kontakt:

53 41 50 00

Sæ 18, Leirvik sentrum

Åpningstider:

Man, tirs,      08.00-16.30

ons, fre:

Tors:             10.00-18.00

Aktuelt

Skitur med hund

 

 
Skisesongen er godt i gang og det er viktig å ta noen forholdsregler når de firbente blir med på tur.
 
Her er noen tips:
- Hvis du skal ha med en valp på langtur er det viktig at du har med en ekstra sekk slik at den kan få en pause når den er sliten. Det er også viktig at hunden ikke drar før den er ferdig utvokst. Bruk en sele som er av god kvalitet.
- Potestell: Hunder med mye pels kan lett få mye snø som fester seg, som igjen kan føre til ubehag. Det kan derfor være lurt å holde pelsen under potene kort eller bruke potesokk. Potesokk er alltid lurt å ha med i sekken. Det er fort gjort at det oppstår ulykker når en bruker ski med stålkanter og en ivrig hund som løper ved siden av. Derfor anbefales det å ha med førstehjelpsskrin slik at en kan få lagt på bandasje ved behov. Hvis uhellet er ute og hunden kutter seg dypt ta alltid kontakt med en veterinær.
- Fòring: Hunden bør ikke få store måltid rett før og etter tur. Ved lange krevende turer kan det være lurt å gi små mengder av et kaloririkt fòr underveis. Dersom planlagte lengre pauser underveis kan hunden sette pris på et dekken eller teppe for å unngå at den blir kald og stivner.
 
 
Håper alle får en fantastisk skisesong :-)